A Gastroblueson mutatkozik be először itthon Chantel McGregor

Fotó: www.chantelmcgregor.com
Fotó: www.chantelmcgregor.com

Chantel McGregor, a tavalyi British Blues Awards legjobb gitárosának és a legjobb női énekesének választott zenész lesz a 22. paksi Gastroblues Fesztivál egyik sztárvendége; a július 4. és 6. között megrendezendő seregszemlén fellép Carlos Santana zenekarának két tagja, valamint többek között Julian Sas, Littl G. Weevil és a Deák Bill Blues Band is. A Gastroblues Fesztivál is részt vett Lettország fővárosában, Rigában az Európai Blues Unió European Blues Challenge elnevezésű programján, a 4. alkalommal megrendezett találkozón a zenei verseny és kiállítás mellett az unió közgyűlését tartották – mondta el az MTI-nek Gárdai György, a paksi fesztivál szervezője. A Gastroblues 2012 óta tagja a bluesuniónak. A Blues Marketen, amelyen a tagok – fesztiválok, előadók, újságok, rádiók – mutatkoztak be, a fesztivál is kiállított. Az idei rendezvény programjának gerince összeállt, a fellépők többségével már megszületett a megállapodás.

A Gastroblueson fellép a British Blues Awards legjobb gitárosa és legjobb női énekese díjat 2013-ban elnyerő Chantel McGregor, aki először koncertezik Magyarországon, fellép továbbá a holland gitáros, Julian Sas, az amerikai Ford Blues Band, illetve az Egyesült Államokban élő magyar zenész, Little G. Weevil és a Deák Bill Blues Band is.

Lesz idén templomi koncert is. Ez szintén csemegének ígérkezik, hiszen Paks testvérvárosából, a Viskről származó zenész, Pál István „Szalonna” és bandája közös produkciót ad elő Ferenczi Györggyel és a Rackajam-mel – tette hozzá Gárdai György