Hírek röviden

Közmeghallgatást tart a Német Nemzetiségi Önkormányzat május 21-én 16 órakor az önkormányzat Dózsa György út 2-es szám alatti hivatalában.

Egy 52 éves pusztahencsei férfi többször megütötte a vele egy házban lakó volt feleségét, aki a bántalmazásban megsérült és értesítette a rendőrséget: a paksi kapitányság munkatársai a férfi 72 órás ideiglenes megelőző távol tartását rendelték el, valamint a könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt átadták az ügy iratait a Paksi Városi Bíróságnak.

Május 9-én tartják a Paksi Gyógyászati Központ részét képező gyógyfürdő átadó ünnepségét. A kiváló hatásfokú vízzel és korszerű technológiával büszkélkedő gyógyfürdő beruházója a Paksi Ipari Park Kft. volt. Az ünnepségen köszöntőt mond Hajdú János polgármester, az ipari park vezetője, dr. Sztruhár Sándor és a Gyógyászati Központ főigazgatója, dr. Bodnár Imre.

Két hétig lehet megtekinteni Pakson a Janikovszki Éva-emlékkiállítást, a héten a Rákóczi iskolában, a jövő hét folyamán pedig a városi könyvtárban, írja a fortunaradio.hu. Május 5-9-ig vendégeskedik a Kínálgató Iskolai és Gyermekkönyvtárban az elsősorban gyermekek számára alkotó írónő munkásságát bemutató összeállítás, amelyhez filmek és könyvek is tartoznak. Az előre bejelentett gyermekcsoportokat igény szerint játékos foglalkozással várják, információ a 75/830-305-ös telefonszámon kérhető.

Az óvoda környezeti nevelési törekvéseivel, eredményeivel, az intézményben folyó munkával és a tanösvény rendszerrel kapcsolatban tart tájékoztatót és közös szakmai eszmecserét Pakson a Hétszínvirág és a Környezet és Természetvédő Oktatóközpontok Országos Szövetsége május 9-10-én.