Hírek röviden

Véradást szervez a Vöröskereszt paksi szervezete május 14-én 13 és 15.30 között Pusztahencsén a művelődési házban és május 28-án Csámpán 7 és 14 óra között.

Még nem teszik kellemetlenné a szabadban eltöltött időt a szúnyogok, és nagyszámú megjelenésükre egyelőre nem is számítanak a szakemberek. Az önkormányzat felkészült a vérszívók elleni védekezése, az első gyérítő akció pontos időpontjáról azonban még nem született döntés, mivel a Duna tartósan alacsony vízállása egyelőre nem kedvező élőhely a lárvák számára. A kullancsok viszont már megjelentek, a játszótereken, parkokban is előfordulnak, az önkormányzat egyelőre keresi a megoldást a problémára.

Hazánkban 1902 óta ünneplik a madarak és fák napját, ebből az alkalomból szervez ürgemezei túrát az Ökocsiga Egyesület és az ASE Szabadidő Szakosztálya május 10-én szombaton délután 13 órakor. Indulás a Sörkert büfétő.

Aktuális kihívások Európában címmel a 2014-es európai parlamenti választásokról lesz előadás a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtárban május 19-én 17 órakor.