Közel a söprés – Sopronban is nyert az Atom

51-62-re győzött az Atomerőmű SE NB I-es kosárlabdacsapata a Sopron KC ellen a három győzelemig tartó elődöntő második mérkőzésén, a soproni MKB Arénában. A keddi Gesztenyés úti mérkőzésen így el is döntheti a párbajt az Atom.

A férfi kosárlabda bajnokság elődöntőjében az ASE a Sopron KC-val második mérkőzését vívta, amelyre ezúttal a hűség városában került sor. Nagyon belekezdtek az atomosok, Körtélyesi kezdte a pontgyártást, majd csatlakozott hozzá Vaughn és Eilingsfeld is, és négy perc elteltével Jones közeli találatával már 10-0-ra vezetett a piros-kék alakulat. Soproni időkérés következett, melynek hatására Dénes és Borisov révén 6 pontra feljött az SKC. Beleerősített az ASE, és visszaállította, majd tartotta a 10 pont körüli előnyét, egészen a negyed végéig.

A második felvonás elején Medve, majd Baki talált be közelről, míg soproni részről Dénes szerzett egy hárompontos találatot. A 15. percben Jones sikeres közelije után 18-28-at mutatott az eredményjelző, de Braniszlav Dzunics mégis időt kért. A hazaiaknak jól jött a rövid pihenő, Trepák egymás után kétszer, míg Ruják egyszer talált be közelről, és máris 4 pontra olvadt a paksi előny. Vaughn triplája nagyon jókor jött, de a soproniak büntetőkkel visszazárkóztak és Ruják duplájával 3 pontra csökkentették a hátrányukat a huszadik perc végére.

Nem indult jól a harmadik negyed, Ruják pontjaival 35-35-re jött fel a házigazda. McGruder triplájával ismét az ASE-nál volt az előny, de Thomas két duplájával a vezetést is átvette a Sopron. Összekapta magát az ASE, Vaughn és Medve duplája között betalált még egy Körtélyesi hárompontos is, 6 pont előnyre tett szert a paksi csapat. A 29. percben Thomas kettesével 4 pontra még feljött a Sopron, de utána büntetőkkel 7-re növelte előnyét a 30. perc végére a Paks.

Hárompontossal indított a Sopron, de Jones, és McGruder találatai után Sabáli Balázs kért időt 10 pontos paksi vezetésnél. Öt pontot szerzett egymás után az SKC, de Jones közelijével a 38. percben hét pontra változott az ASE előny. Nem adta meg magát a hazai csapat, Ruják révén újra zárkóztak, de Kovács Ákos Vaugn tripláival végleg eldőlt a mérkőzés.

A következő összecsapásra kedden 17 óra 45 perckor, az ASE csarnokban kerül sor.

Sopron KC – Atomerőmű SE 51-62 (12-22, 18-11, 11-15, 10-14)

MKB Aréna, V: Földházi T., Benczur T., Tőzsér D., (Gincsai dr.)

Sopron: Thomas 11/3, Ruják 11/3, Boriszov 8/6, Dénes 8/6, Trepák 8. Csere: Tóth G. 5/3, Takács –

ASE: Vaughn 14/6, Medve 4, Körtélyesi 11/3, Eilingsfeld 4, Jones 13. Csere: McGruder 11/3, Markovics -, Baki 2, Tóth Á. -, Kovács Á. 3/3.