Harmadszor is győzött, döntőben az Atom

Fotó: Molnár Gyula
Fotó: Molnár Gyula

Simán, 3-0-ra nyerte a Sopron KC elleni három győzelemig tartó elődöntőt az Atomerőmű SE kosárlabdacsapata a harmadik, Gesztenyés úti mérkőzésen. ASE-Soproni KC: 83-66.

A harmadik mérkőzését játszotta az ASE NB I-s férfi kosárlabda csapata a bajnoki rájátszás elődöntőjében a Sopron KC ellen, az egyik fél három győzelméig tartó párharcban már csak egy győzelem kellett a hazaiaknak a döntőbe jutáshoz. A paksi csapatban mindenki vállalta a játékot, míg a vendégek sérülésektől tizedelve érkeztek a Gesztenyés úti csarnokba.

Hazai fölény hozott az első félidő, már az első perctől az ASE vezetett, és fokozatosan növelte előnyét. Ekkor még időnként felzárkózott a Sopron, köszönhetően a sok büntetőnek. Az első tíz percben a paksiak közül Vaughn, Körtélyesi, és McGruder szállította a pontokat. A második felvonásban egyre nőtt a két csapat közt a különbség, a 15. percben Kovács Ákos pontjai után 34-21-es állásnál Sabáli Balázs kért időt. Tóth Ádám és Szabó Zsolt is beszállt a pontgyártásba, sok labdát szerzett a piros-kék csapat. A 20. percben Medve zsákolásával már 22-re nőtt a különbség, de Takács még betalált az utolsó másodpercekben.

A harmadik felvonásban megtáltosodott a Sopron, egyszerűen nem tudtak kívülről hibázni, a 10 perc alatt szerzett 21 pontjuk mindegyike hárompontos kísérletből esett. Ennek ellenére az ASE tartotta a távolságot.

Az utolsó negyedben sem sokat változott a játék képe, az ASE tartotta előnyét. A vendég kispadon néhány bírói ítélet után „elszakadt a cérna”, először Sabáli Balázs, majd Patonai Imre heves reklamálását büntették a bírók. Az utolsó percekben mind a két csapat a fiatalokat küldte pályára, akik parázs hangulatot teremtettek az utolsó percekben.

Ezzel a győzelemmel az ASE 3-0-ra nyerte a párharcot, és bejutott a döntőbe. Az ellenfele, a Szolnok–Kaposvár összecsapás győztese lesz. Az első mérkőzésre június 4-én kerül sor.

Atomerőmű SE–Sopron KC: 83-66 (22-17, 28-13, 18-21, 15-15)

ASE Sportcsarnok, vezette: Papp P., Kapitány G., Farkas G. (dr. Valovics)

ASE: VAUGHN 13/6, Medve 7, Körtélyesi 9/3, SZABÓ ZS. 12/3, JONES 15 Csere: McGruder 8, KOVÁCS Á. 11/3, Tóth Á. 6, Eilingsfeld -, Baki -, Kerpel-Fronius -, Markovics 2

Sopron KC: THOMAS 8/6, Ruják A. 6, BORISZOV 21/9, Dénes 9/9, Tóth G. 5 Csere: Takács 6, Molnár 4, Rátvay 3, Nárai 2, Ruják B. 2

Kipontozódott: Dénes