Hírek röviden

Első alkalommal lép fel a Hungária Nagycirkusz Pakson. Előadásaik június 19-23-ig a Tesco parkolójában tekinthetőek meg.

Hiányszakmában indít képzést jó elhelyezkedési lehetőségekkel a munkaügyi központ. Uniós támogatással három okj-s végzettséget adó hegesztő tanfolyamot szerveznek az Energetikai Szakközépiskolában: a bevont-elektródás kézi, fogyóelektródás védőgázas-, és volfrámelektródás védőgázas ívhegesztő képzésre általános iskolai végzettséggel is lehet jelentkezni, írta meg a fortunaradio.hu.

Már a vakáció kezdetén gondol a szeptemberre a Segítők Háza, amikor arra kéri a szülőket, hogy a megunt, kinőtt iskolafelszerelést ne dobják a szemétbe, hiszen még hasznosítható. A hibás iskolatáskát, tolltartót, tornafelszerelést rendbe hozzák, ezért várják hétköznaponként a Tolnai u. 17-es szám alatt, a volt bölcsőde épületében.

Gránit-díjjal ismerték el Bagdy László radioaktív hulladéktárolás társadalmi elfogadtatása terén végzett munkáját. Tevékenységét a paksi atomerőmű 2009-ben Héliosz-díjjal ismerte el, a TETT által alapított Gránit-díjat Darabos Józsefné elnöktől vehette át nemrégiben.