Ismét a bluesé a főszerep Pakson

A Coffee Ring szórakoztatta a közönséget a Gastroblues fesztivál nyitónapján, a banda idén alakult: az énekes Pintér Petra, Debreceni Máté (cajon), Mácsai Zoltán (ének/gitár) és Árki Zsolt (gitár/bass) garázszenekarként gyakorol, akusztikus dalokat játszik. - Fotó: Molnár Gyula
A Coffee Ring szórakoztatta a közönséget a Gastroblues fesztivál nyitónapján, a banda idén alakult: az énekes Pintér Petra, Debreceni Máté (cajon), Mácsai Zoltán (ének/gitár) és Árki Zsolt (gitár/bass) garázszenekarként gyakorol, akusztikus dalokat játszik. – Fotó: Molnár Gyula

Péntektől ismét a bluesé a főszerep Pakson. Először látogat Magyarországra a tavaly Nagy-Britanniában az év legjobb blues gitárosának és énekesnőjének választott Chantel McGregor a Gastroblues Fesztivál keretében, de itt lesz a The Magic of Santana zenekar, a Ford Blues Band, Julian Sas, Sean Carney, Little G. Weevil és a Deák Bill Blues Band is.

A vasárnapig tartó fesztiválon a koncertek mellett főzőverseny, bor és gasztronómiai finomságok is várják a látogatókat. A klubkoncertek már el is kezdődtek a Gastroblues sörözőben, kedden a Bese Dóra és barátai nevű formáció lép színpadra 20 órakor.

A paksi akusztikus zenekar 2011 januárjában alakult Bese Dóra kezdeményezésével, aki gitárra írt saját dalainak színesítéséhez helyi zenészeket keresett. Elsőként párjával, Kováts Gergellyel alkottak duót, aki többek között slide gitár-játékával fűszerezi a dalokat. A csapat kiegészült vonósokkal is, Hunyadi Rita (cselló) és Lengyel Zita (hegedű, brácsa) személyében, majd nem sokkal később csatlakozott hozzájuk Kónya Zoltán, a zenekar ütőse (dob, konga). Első koncertjüket a dunaszentgyörgyi katolikus templomban adták, majd számos paksi fellépés következett a helyi kulturális rendezvényeken. Tavaly már a Gastroblues Fesztivál programját is színesítették helyi zenekarként. A csapat kizárólag Bese Dóra szerzeményeit játsza. Repertoárjukban a magyar és angol nyelvű lírai szerzemények dominálnak csipetnyi blues és country stílussal fűszerezve.