Hírek röviden

Újabb jelentős mérföldkőhöz ért a Mezőföldvíz Kft. Megkapta a működési engedélyt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól – a törvény szerint adható leghosszabb időre – 2016. december 31-ig.

A paksi atomerőműben működő szakszervezetek, a PADOSZ és a MÉSZ képviselői is ott voltak azon a szolidaritási demonstráción, amit a Hankook gumigyártó rácalmási telephelyénél rendeztek az elmúlt héten annak okán, hogy a cégtől több szakszervezeti vezető távozott a közelmúltban furcsa körülmények között, írja a fortunaradio.hu.

Paksi delegáció utazott az elmúlt hét végén a Galántai Vásárra. A fortuna Rádió híre szerint a küldöttség tagja volt Hajdú János polgármester is, aki pacalpörköltet főzött a főzőversenyen, a Dunakömlődi Borbarátok pedig 50 kilogramm halból főztek halászlét. Most tartották a testvérvárosok küldöttségeinek találkozóját.

A Légirendészeti Parancsnokság helikoptere is részt vett abban a kétnapos akcióban Tolna megyében, amely során többezer gépkocsivezetőt ellenőrzött a rendőrség. Az augusztus 8-9-i kétnapos akció a 6-os útra, illetve az M6-os autópályára is kiterjedt, célja a sebességtúllépés megelőzése, valamint az agresszív gyorshajtók kiszűrése volt.

A legszebb virágos kertes házat, a legszebb virágos lépcsőházat valamint a legszebb virágos utcát díjazza augusztus 26-án az „Együtt a parlagfű ellen” Alapítvány. A bírálóbizottság oklevelet, bronz-, ezüst- és aranyminősítést ad át.