Hírek röviden

Adminisztratív szempontból eddig sikeres volt a helyhatósági választások előkészítése, az ajánlások gyűjtésénél nem volt visszaélés, az ajánlóíveket egy független jelölt kivételével minden szervezet leadta hiánytalanul, írja a paks.hu. Október 12-én két polgármesterjelöltre és hat szervezet képviselőjelöltjeire adhatjuk le voksunkat. A helyi választási bizottság hétfőn sorsolással döntötte el, hogy a polgármester-, illetve a képviselőjelöltek, valamint a nemzetiségi jelöltek milyen sorrendben kerüljenek fel a szavazólapra.

Öltözetünk üzenete címmel rendeztek kiállítást, valamint viselet- és divatbemutatóval egybekötött országos konferenciát az elmúlt héten Szekszárdon a Babits Mihály Kulturális Központban. A Fortuna Rádió híre szerint a programnak paksi szereplője is van: Sáfrány Mária kézzel hímzett ruháival nevezett a pályázatra, munkáit a szakmai zsűri döntése alapján állították ki.

A rövidtávú ob-n Izsákon a Paksi SE tájfutói közül Makovinyi Dorottya és Kovács Karina nyakába aranyérem kerülhetett, Árki Viktória az N16-os lányok között pedig harmadik helyezést érte el.