Megköszönte a testület munkáját Hajdú János

Fotó: Kövi Gergő
Fotó: Kövi Gergő

Megköszönte a képviselő-testület és a polgármesteri hivatal dolgozóinak négyéves munkáját Hajdú János polgármester a ciklus utolsó rendes testületi ülésén. A település első embere elmondta: eredményesen szolgálták a várost és a polgárokat. Viták természetesen voltak, de ezzel nem terhelték feleslegesen a választókat. A testület a meghatározott minimális 24 üléssel szemben 72-t tartott, ezek mindegyike határozatképes volt. A képviselők 6052 alkalommal nyúltak a szavazógéphez, ennek csupán 0,1%-a volt  „nem” szavazat. Ez a hivatal előkészítő munkáját dicséri, valamint a grémiumot, amely konstruktívan állt a különböző döntésekhez.

A közélet botrányoktól mentes volt, fogalmazott Hajdú János, hozzátéve: a város folyamatosan jó viszonyt ápolt az atomerőmű vezetésével is. A fejlesztések, beruházások a város érdekeit szolgálták, ezeket igyekeztek fontossági sorrendben kezelni. A gazdálkodást a felelősség, az óvatosság, a szabályosság és a megfelelő tartalékképzés jellemezte, a pályázati lehetőségekkel minden esetben élt a testület, foglalta össze Hajdú János, aki sikeres, eredményes munkát kívánt a következő testületnek.

A grémium összesen tíz napirendi pontot tárgyalt, köztük a település hétéves, 2007 és 2013 közötti gazdasági programjának teljesítését.

– Nagy öröm, amikor egy hétéves ciklusról pozitívan lehet nyilatkozni. Különösen akkor, amikor olyan jelentőségű projekteket határoztunk el, mint az egészségügyi ellátás fejlesztése, a fürdőépítés. Komoly partfalfelújításokat, útépítéseket, kerékpárút-építéseket végeztünk. 22 nagy projektet határoztunk meg hét évvel ezelőtt a hétéves uniós gazdasági ciklushoz igazodva és ezek 87 százaléka teljesült. A többi azért nem, mert vagy elfogytak a pályázati források, vagy változott a gazdasági környezet – fogalmazott Hajdú János.

A grémium az ülésen határozott arról, hogy idén is támogatja a felsőoktatásban tanuló, nehéz szociális helyzetű diákokat a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat keretében. A napirendi pontok között szerepelt a kárpátaljai Viskkel kötendő testvérvárosi szerződés előkészítése is. Az összejövetel végén minden megjelent képviselő értékelte az elmúlt négyéves ciklust.

Az ülésen történtekről és a döntésekről pénteken 19.15-kor a TelePakson is tájékozódhatnak.