Továbbra is a Gemenc Volán szállítja az erőmű dolgozóit

Közel kétmillió kilométert tesznek meg a Gemenc Volán Zrt. autóbuszai az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a társaság közötti együttműködés keretében. A társaság több mint kétezer munkavállaló szállításáról gondoskodik nap mint nap. Munkanapokon kétszáz járat, hétvégén ennek egyharmada közlekedik. Az „atombuszok” útvonala behálózza szinte az egész megyét, sőt annak határain túlról is utaztatják az erőmű munkatársait. A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. leányvállalata, a Gemenc Volán Zrt. közleményben emlékeztetett arra, hogy megközelítőleg hárommilliárd forintos ajánlattal elnyerte az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 2014 és 2017 közti időszakra, személyszállításra kiírt közbeszerzését. Ezzel több évtizedes kapcsolat folytatódhat, hiszen az erőmű építésének kezdetétől kapcsolatban áll a két társaság. A napjainkban megtett évi 1,8 millió kilométer a közlekedési vállalat teljes éves kilométer teljesítményének majdnem 10 százaléka.

A menetrend szerinti szerződéses járatok az év minden napján közlekednek. Ahogy Ágh Erzsébet, a Volán személyszállítási osztályvezetője fogalmazott, természetesen a menetrendet a megrendelő igényeinek maximális figyelembe vételével alakították ki, illetve amennyiben szükséges, módosítják. Az osztályvezető kiemelte: igyekeznek utasaik lehetőség szerinti kényelméről, az utazás komfortjáról is gondoskodni, például a 30 kilométernél hosszabb menettávolságú autóbuszok mindegyike klímával felszerelt.

A paksi atomerőműnél alapfeltétel a biztonságos üzemeltetés, amihez elengedhetetlen, hogy a dolgozók időben beérjenek a munkahelyükre. Ennek biztosítása érdekében a Volán forgalmi iroda működtet az erőmű területén.