Hírek röviden

Lakossági fórumsorozatot tartanak a Néppárt.hu képviselőjelöltjei a körzeteket érintő fejlesztési elképzelésekről. Szerdán 18 órakor Magyarné Nagy Edina, a 2. számú választókörzet aspiránsa várja az érdeklődőket a Duna Hotelnél.

Programja összeállítása során a valóság talaján maradna és csak olyat ígérne, amit megválasztása esetén teljesíteni is tud – szögezte le a Paksi Lokálpatrióták képviselőjelöltje, Reményi János, aki az 5-ös számú választókerület aspiránsaként méreti meg magát az októberi önkormányzati választáson. Mint keddi sajtótájékoztatóján elmondta, folytatná a tömbbelső-felújításokat, járdát építtetne a strand felé kivezető úton, emellett fontosnak tartja a közösségi terek igényes kialakítását és az utak melletti fák cseréjét is.

Bemutatkozó nyílt napot tart október 3-án az Energetikai Szakközépiskola és Kollégium. Várják az érdeklődő 8. osztályosokat és szüleiket. Ugyanebben az időpontban felnőttképzési tájékoztatót is tart az intézmény.

A Jobb veled a világ Alapítvány augusztusban indította el országos klubjait az úgynevezett Boldogságprogramhoz kapcsolódóan. Véleményük szerint a boldogságra való hajlam egy megtanulható képesség, ezért a klubok célja a boldogságfokozó technikák gyakorlása. A Tanuljuk együtt 10 hónapon át a boldogságot! című programot Pakson Scheffer Nóra vezeti, írta meg a fortunaradio.hu. A teljesen nyitott klub tagjai második alkalommal szeptember 26-án pénteken 17 és 20 között találkoznak és az optimizmusról, a pozitív gondolkodásról beszélgetnek a kulturális központban.