Hírek röviden

Lakosságifórum-sorozatot tartanak a Néppárt.hu képviselőjelöltjei a körzeteket érintő fejlesztési elképzelésekről. Hétfőn 18 órakor a Familia Étteremben Bagdy László, a 4. körzet aspiránsa várja a választókat.

Tízet lőtt a Paksi FC második csapata a Kakasdnak a labdarúgó UNIQA megyei I. osztály hétvégi fordulójában, vasárnap. Legutóbb az Őcsény kapott 14 találatot a zöld-fehérektől, akik az utóbbi időben szárnyaló teljesítményt nyújtanak. További hír a klub háza tájáról, hogy jelentősen nőtt a Fehérvári úti mérkőzések látogatószáma. Az elmúlt szezonhoz képest 510 fővel többen mennek ki a mérkőzésekre, mint az elmúlt bajnokságban, írja a paksifc.hu.

Változott a kompközlekedés menetrendje. A Paks-Géderlak között üzemelő komp szeptember 27-től 7-től 12 óráig, majd 14-től 18 óráig közlekedik óránként. Igény esetén – meghatározott díjszabás ellenében – különjáratot biztosítanak.

Ingyenes ünnepi hangversenyt tartanak a Pro Artis Művészeti Iskola tanárai a zene világnapja alkalmából október 2-án 18 órakor az evangélikus templomban.

Az Atomenergetikai Múzeum is pályázott idén a Múzeumpedagógiai nívódíjra, írja a magyarmuzeumok.hu. Az intézmény rendhagyó fizikaóra-sorozata egyre népszerűbb a látogatók körében.