Rendhagyó volt a Céggyűrű-ünnepség

Fotó: Kövi Gergő
Fotó: Kövi Gergő

Eltért a szokottól a több mint két évtizedes múltú Céggyűrű-ünnepség. Azontúl, hogy díjazták azokat, akik a munkatársak szerint a legjobb tagjai a kollektívának, megemlékeztek a kettes blokk indításának harmincadik évfordulójáról és elbúcsúztak a nyugdíjba vonulóktól.

Elsőként az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. igazgatóságának elnöke, Baji Csaba emelkedett szólásra. Azt mondta, ahogy az elődgeneráció gondoskodott a mostani nemzedékről, úgy szolgálja a két új blokkról szóló döntés a jövő generációjának érdekeit azzal, hogy hosszú távon, biztonságosan, elérhető áron,nagy mennyiségben biztosít számára a villamosenergia-ellátást.

– Nehéz elfogulatlanul beszélni azokról a kollégákról, akik nyugdíjba mennek – vallotta be köszöntője elején Hamvas István vezérigazgató. Azt kívánta nekik, törekedjenek arra, hogy ki tudják használni az új helyzet adta lehetőségeket, hogy kiszakadva a megszokott közösségből találják meg helyüket. Legyenek büszkék, hogy a paksi atomerőműben dolgoztak, részük volt annak sikereiben. – Ha szükségét látják, tanácsaikkal, bölcsességükkel segítsék az utódokat a nukleáris jövő további építésében – fűzte hozzá. Azt hangsúlyozta, hogy a két blokk építésére vonatkozó tervek is rámutatnak annak szükségességére, hogy elkötelezett, jól felkészült és jól motivált dolgozói legyenek az atomerőműnek.

Ezek után húsz olyan munkavállalónak adott át céggyűrűt Hamvas István, akik nemcsak jó munkaerők, hanem a közösség példaként szolgáló tagjai is, hiszen a munkatársak, akik javaslata alapján a díjról egy kuratórium dönt, nemcsak azt nézik, hogy valaki jó szakembere-e.

Az idei díjazottak: Árvay Tamás, Baricz Gábor, Blatt György, Feil Ferenc, Frányóné Tamás Etelka, Heisler Gábor, Horváth Szilárd, Horváthné Adorján Rozália, Kajári Csaba Attila, Kalamár László, Kálya Zoltán, Kaszás István, Nagy János László, Réhm Miklós, Riger Ferenc, Sáfrány István, Sápi József, Szabó Szilárd Tibor, Taba István, Tóthné Laki Éva, valamint rendhagyó módon huszonegyedikként Szabó Benjamin, aki 1966 júliusában részt vett abban a delegációban, amely az Országos Tervhivatal elnökének vezetésével Moszkvában tárgyalta és parafálta a hazai atomerőmű építésére vonatkozó egyezményt. 1967 és 1983 között két év megszakítással a Paksi Atomerőmű létesítésének irányítását, az üzemeltetés megszervezését végezte miniszteri biztosi, vállalat vezérigazgatói, valamint kormánybiztosi beosztásokban. Szabó Benjamin a kettes blokk elindításának harmincadik évfordulója alkalmából mondott köszöntője után oklevelet adott át azoknak, akik 1984. szeptember 5-én aktívan részt vettek a II-es blokk párhuzamos kapcsolásában. Bognár Péter humánigazgató a nyugdíjba vonulóknak adott át ajándékot, majd Vincze Lilla és zenésztársai műsorát láthatták a díjazottak és hozzátartozóik.