Programajánló

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Töklámpásnapot tartanak október 30-án csütörtökön Dunakömlődön. A program 16:30-kor a töklámpások versenyével és felvonulással kezdődik, amelyet játszóház, kézműves foglalkozások és körjátékok követnek a faluházban, írja a fortunaradio.hu.

Időszaki kiállítását mutatja be 60 perces tárlatvezetéssel október 30-án és november 6-án a Paksi Városi Múzeum. A „Sej, haj, katona se lettem volna soha” című első világháborúról szóló kiállítást Nagy Márton Géza és Kákai Emese múzeumpedagógus mutatja be a tárlat két helyszínén, amelyek egyike a frontot idézi meg, másika pedig a hátország tisztaszobájába kalauzol. A programra előzetes bejelentkezés szükséges, csakúgy mint a Pincétől a padlásig címűre, vagy arra, ahol a település legfontosabb látnivalóit mutatják be egyórás rövid séta során az intézmény munkatársai.

Az Ürge-mezőre, gomba túrára invitálja a természetbarátokat az ASE Szabadidősport szakosztály és az Ökocsiga Közhasznú Egyesület. A program során a gomba-félékkel lehet majd megismerkedni november 8-án 13 órakor. A túra a Sörkert büfétől indul.