Közép-Európában is jegyzik a csámpai lovasokat

Közép-Európa Kupán és országos bajnokságokon szerepeltek sikerrel a Csámpai Lovassport Egyesület tagjai westernlovaglásban . Idén kilenc lovasuk nevezett különböző ügyességi versenyeken, ketten pedig – ha csak átmenetileg is – a lovak helyett bikára váltottak. Az eredményeket évzáró összejövetelükön Csapó Sándor elnök összegezte. Kiemelte, hogy az ügyességi számokban a paksi, csámpai egyesület meghatározó az országban, sőt Közép-Európában is jegyzik.

Utóbbit jelzi, hogy az idei KEK-en három versenyzőjük is jól szerepelt, Ledneczki László olyannyira, hogy egy aranyéremmel tért haza Csehországból. A hazai versenyek ismét jócskán gyarapították a csámpai Fenyves Lovastanyán felhalmozott kupák és érmek számát. Ledneczki László a nemzetközi porondon szerzett arany mellett kettőt itthon is szerzett. Rajta kívül elsősorban Fodor Noémi, Ledneczki Veronika és Horváth László jeleskedett az éremgyűjtésben. Ledneczki Veronika idén már a felnőttek között szerepelt és többek között a naked trailben nyert, azaz abban az ügyességi versenyszámban, ahol nyereg és kantár nélkül kell a pályát teljesíteni. Horváth Lászlónak ez volt az első éve versenyzőként, de igen magasra tette a mércét, több aranyérmet sikerült elhoznia az országos bajnokságon és kupasorozaton. A versenyzésen, az arra való felkészülésen kívül a hobbilovaglásnak is terepet ad az egyesület, amit túrák sora igazol, illetve közösségként is remekül működik. Ennek ékes példája az is, hogy egy balesetben megsérült társuknak szerveztek a közelmúltban gyűjtést, hogy legalább anyagilag megkönnyítsék a hosszadalmas rehabilitációt.

Csapó Sándor elnök az évzárón Süli János polgármesterrel együtt mondott köszönetet Mezőfalva Zrt. ágazati igazgatójának, Jakab Bélának, aki az egyesület egyik támogatója. A lovasok az elmúlt években tizenkét alkalommal segédkezett az előszállási társaságnak a marhák ki- és behajtásában, ami – ahogy Csapó Sándor mondta – munka és élmény is számukra.

A versenyszezon ugyan véget ért, de a közösségi élet nem a csámpai lovasoknál: vasárnap közös disznótort tartanak, többen az évet is közösen búcsúztatják majd és a tereplovaglásról sem mondanak le, hiszen azt nem gátolja a hideg, a hó pedig kifejezetten szebbé teszi.