Paks is belép a Kalocsai Duna-Hídért Egyesületbe

Huszonhárom témát tárgyalt az év utolsó soros ülésén a paksi képviselő-testület. Döntés született az átmeneti költségvetés elfogadásáról, a bérlakások jövő évi lakbéreiről és arról is, hogy Paks belép a Kalocsai Duna-Hídért Egyesületbe.

Nem emeli az önkormányzat 2015-ben a bérlakások lakbéreit, mivel ezek mértéke megegyezik a megyében alkalmazott árakkal – így döntött a képviselő-testület decemberei soros ülésén. A grémium elfogadta a város átmeneti költségvetését is, amely 2015-ös megalkotásáig biztosítja Paks működését. Döntöttek arról is, hogy a helyi autóbusz-közlekedés zavartalan és folyamatos biztosítása érdekében meghosszabbítják a jelenlegi közszolgáltatási szerződést a Gemenc Volán Zrt.-vel. A testület felülvizsgálta az önkormányzati tulajdonban lévő dunakömlődi köztemető temetkezési díjait is. A városvezetők úgy döntöttek, hogy 2015-ben nem emelik a díjakat, mivel azok összhangban vannak a felekezeti temetőkben alkalmazott árakkal. Az ülésen arról is határoztak, hogy Paks belép a Kalocsai Duna-Hídért Egyesületbe, mivel tervük megvalósítása a város és a térség fejlődését szolgálná. Emellett Paks tagja lesz a Duna Településszövetségnek, amely a Duna kínálta lehetőségek további kiaknázást segíti.

Napirenden szerepelt többek között a többségi önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok felügyelőbizottsági tagjainak megválasztása és a polgármesteri hivatal munkájáról szóló beszámoló értékelése is. – A Paksi Járási Hivatal miatti átszervezést követően állandósult a hivatal állománya, nem tervezünk létszámleépítést – tájékoztatott dr. Blazsek Balázs címzetes főjegyző. A grémium döntött arról is, hogy Kovács Tibort bízza meg a TelePaks Nonprofit Kft. ügyvezetői és a városi televízió főszerkesztői feladatainak ellátásával, a Paksi Hírnököt pedig a továbbiakban is a jelenlegi főszerkesztő, Kövi Gergő irányítja. A decemberi ülésen arról is határozat született, hogy a paksi önkormányzat üzemelteti a lakótelepi jégpályát a továbbiakban. A megbeszélésen Horváth Zoltán önkormányzati képviselő rovásírásos településnév-tábla kihelyezését és őstermelői piac kialakítását is kezdeményezte. Az ötleteket támogatta a testület.

Az ülés elején nagy érdeklődés mellett tartotta meg idei közmeghallgatását a képviselő-testület. A kutyamenhely problémája, a stadion körüli területkisajátítások kérdése, valamint a Deák Ferenc Általános Iskola jövőjét érintően a körzethatárok megállapítása is felmerült lakossági kérdésként. A közmeghallgatást megtekinthetik a TelePaks YouTube-csatornáján, valamint december 20-án 18 órától a kistérségi televízió műsorában.