Szemléletformáló kampány indul az ESZI-ben

Szemléletformáló projekt indul a paksi Energetikai Szakközépiskolában a fenntarthatóbb és környezettudatosabb életmód népszerűsítése céljából. A beruházáson és kommunikációs tevékenységen alapuló projekt 46,59 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

A projekt célja, hogy olyan megoldásokat és lehetőségeket mutassanak be, amelyek révén a környezettudatos fogyasztás az életvitelünk szerves részévé válhat. A beruházás keretében az iskola épületének erőforrás-hatékonyság növelése mellett a gyakorlatban is megtapasztalhatóvá válnak a fenntartható életmód előnyei. A projekt révén elsősorban a tudatos vízhasználatot, a napenergia felhasználását, a hulladék hatékony kezelését, valamint a környezetbarát közlekedés népszerűsítését segítik elő.

A beruházásokat kiegészítve kezdetét veszi egy átfogó kommunikációs kampánysorozat is az iskolában. Az ESZI 2015 májusának végéig számos rendezvényt bonyolít majd le a víztakarékosság, a megújuló energia, a környezetbarát közlekedési módok és a fenntarthatóság témakörében.