A fizika nagyszerű, mert egyszerű

A fizika nagyszerű, mert egyszerű – ez a címe az Atomenergetikai Múzeum fizika tantárgyhoz kapcsolódó kísérletsorozatának, melynek második évada nemrég ért véget.

– Az egy esztendeje útjára indított múzeumi kezdeményezés nagy örömünkre pozitív visszhangra talált a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) Bács-Kiskun megyei iskoláinál – fogalmazott a program kapcsán dr. Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója. – Mindezt látva a 2014/15-ös tanévben folytattuk a kezdeményezést: immár a TEIT Tolna megyei iskolásai számára is elérhetővé téve a programot. Hetente egy-egy Tolna, illetve Bács-Kiskun megyei osztály látogatott el hozzánk. Az októberben indított múzeumpedagógiai sorozat kilenc település mintegy ötszáz hetedikes tanulóját érte el.

A három hónapos rendezvénysorozat után már zajlanak a 2015-ös múzeumi események előkészületei. Ezek egyrészt országos kezdeményezésekhez csatlakozó programok, másrészt az intézmény saját rendezvényei.