Kiírták az energiatakarékos felújítást támogató pályázatot

Április 9-től várják a jelentkezéseket a lakások energiatakarékos felújítását támogató önkormányzati pályázatra. Az idei keretösszeg a panelépületekre és a hagyományos építésűekre is 50-50 millió forint. Újdonság a kiírásban, hogy a fűtéskorszerűsítés, a nyílászárócsere és az utólagos szigetelés mellett megújuló energiaforrások alkalmazására – például napelemes vagy hőszivattyús rendszerek kiépítésére – is kérhető támogatás. A pályázható összeg a korábbi évekhez képest nem változott: hagyományos építésű házak, lakások esetén maximum 400 ezer forint az adható támogatás, panelépületek esetében lakásonként maximum 300 ezer forinttal lehet számolni. A pályázati anyag összeállítására az eddiginél hosszabb, 45 nap áll rendelkezésre.

A szükséges formanyomtatvány átvehető személyesen a polgármesteri hivatalban és letölthető a www.paks.hu internetes oldalról, ugyanitt a részletes felhívás is megtalálható.

A kiírás keretében a ma megjelent állami pályázathoz szükséges önerőhöz is kérhető támogatás. (Az állami pályázatról a kormany.hu oldalon tájékozódhatnak.) A támogatás megítéléséről a képviselő-testület dönt várhatóan még áprilisban, hogy még a nyáron megvalósíthatók legyenek a beruházások.
Az ingatlantulajdonosok több mint tíz éve juthatnak a lakások energiatakarékos felújítását támogató önkormányzati támogatáshoz a városban.