Közvélemény-kutatást tart idén a TEIT

Megszületett a megállapodás a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Nonprofit Kft. és a térség településeit tömörítő Társadalmi Ellenőrző Információs és Településfejlesztési Társulás között. Minderről dr. Bálint József, a TEIT elnöke Facebook-bejegyzésében számolt be. Azt írja, hogy Pakson, a TEIT elnökeként aláírta a 321 millió forintos támogatásról szóló megállapodást a TEIT szerződésben meghatározott feladatok elvégzésére. A társulást még Gáncs István alelnök képviselte, a Radioaktív Hulladékkezelő Nonprofit Kft. részéről pedig dr. Kereki Ferenc ügyvezető-igazgató látta el kézjegyével a szerződést.

Az RHK Kft. nemcsak a Paks környéki társulással dolgozik együtt, hanem még másik három települési szövetséggel, a Bátaapáti székhelyű TETT-tel, a Boda központú NYMTIT-tel és a Püspökszilágy térségében fekvő településeket képviselő ITT-vel. A cég paksi telephelyén tartott kommunikációs értekezlet keretében kerültek rá az aláírások a velük kötött szerződésekre is, amelyek szabályozzák a működési, felhalmozási és tájékoztatási célú feladatokra nyújtandó támogatást.

A tanácskozás során elhangzott, hogy – 2013 után – idén lesz a soron következő közvélemény-kutatás a társulások tagtelepülésein.