Húszéves a Fortuna rádió

Március 1-jén húszéves lett a Fortuna rádió. Ebből az alkalomból vasárnap egész napos születésnapos különkiadással jelentkezett a rádió, a teljes stáb folyamatosan vezette a műsort, meglepetésvendégeket vártak a stúdióba, régi kollégákat leptek meg telefonhívással, és persze játszottak a hallgatókkal.

A rádió szerkesztőségében előkerültek az elmúlt húsz év fotói, hallgatói levelei, emlékei, a kollégák is szüntelenül sztorizgattak a kellemes emlékek közül. Volt miből meríteni, hiszen a stáb élményeit olyan események színesítik mint az országos csúcsot is megdöntő 42 órás élő rekord műsorvezetés, a rádió szerepvállalása a 2000-es évek eleji rendkívüli hóhelyzet idején, vagy éppen az a 45 road show, amit tíz év alatt tartott a Fortuna. A stáb szívéhez közeli az a 2004-es elismerés is, amikor kosárlabdacsapatot szervezett és indított a rádió a városi bajnokságon, ahol az első helyezés megszerzése után a megyei bajnokságot is nagy fölénnyel nyerte a Fortuna csapata. A rádióról több ízben cikkeztek országos sajtóorgánumok is, 2000-ben például a Világgazdaság írt arról, hogy a helyi rádiók közül mindössze háromnak sikerült az országos rádiókat hallgatottságban túlszárnyalni, egyik a paksi Fortuna rádió volt. 2003-ban a 42 órás rekord-műsorvezetésről a Blikk és az RTL Klub Fókusz című műsora is tudósított, de foglalkozott a Fortuna rádióval az FHM magazin is.

A vasárnapi jubileumi ünnepség egyik fénypontja volt, hogy a rádió 20. évének apropóján „Örökös Rádió Tagságot” adományozott Strasszer Andrea ügyvezető annak a nyolc kollégának, akik törzsgárdatagként a leghosszabb ideje dolgoznak folyamatosan a Fortuna rádiónak. A rádió alapító tagjaiként Vida Tünde, Schuckert József, Herfort Róbert, Zomborka Zoltán, Kozma Győző és Sajnovics László vehetett át díszoklevelet. 19 éve csatlakozott a fortunás kollégákhoz Hahn Szilvia, 18 éve S. Szabó Gabriella.

Az ünneplés mindezzel nem ér véget, a rádió egész évben számos kampányt, rendezvényt tervez. A stáb pedig azt reméli, hogy a következő húsz év is hasonló sikereket hoz majd Pakson és a vételkörzetben a Fortuna rádiónak, a rádió sikere pedig Paksnak.