Kiírták pályázataikat a bizottságok

A közbiztonsági, ifjúsági, sport- és esélyegyenlőségi bizottság (KISEB) pályázatot hirdet a városban működő bejegyzett alapítványok, közalapítványok, egyesületek és társadalmi szervezetek számára. Pályázhatnak különféle diák-, sport- és egyéb közösségi programok szervezésére, támogatják a gyermekek és fiatalok, illetve fogyatékosok aktív részvételével zajló rendezvényeket, illetve olyan programokat, amelyek a biztonságos szórakozást segítik elő, valamint amatőr kategóriájú sportolók felkészülését is segítik. A pályázatokat április 3-ig lehet benyújtani a polgármesteri hivatal 132-es irodájába.

Két, civilszervezeteknek szóló pályázat jelent meg az önkormányzat humánpolitikai bizottságának felhívásában. Az egyik a kulturális alkotások, események létrehozását támogatja, illetve olyan tevékenységet, ami a város kulturális értékeinek, hagyományainak megőrzését, fejlesztését szolgálja. Az egészségügyi témában meghirdetett kiírás az egészségügyi, valamint szociális területen végzett tevékenységet támogatja: többek között a folyamatos és sürgősségi betegellátás színvonalának és hozzáférhetőségének javítását, a szenvedélybetegségek megelőzését, valamint a lakosság szociális és gyermekjóléti alapellátásának javítását. Mindkét pályázat beadási határideje április 3.

Megjelent a gazdasági bizottság környezetvédelmi pályázata is. Pályázni lehet a környezeti nevelés, szemléletformálás számos témakörében, az ivóvíz minőségének javítására, a vízterhelő anyagok mennyiségének mérséklésére, de emellett még egyéb más, a környezetvédelemhez kapcsolódó tevékenységgel is, a virágosítástól az allergén növények irtásáig. Ezt szintén április 3-ig lehet benyújtani a Városházán.

A támogatások részletes kiírását és feltételeit a www.paks.hu honlapon böngészhetik.