Több mint nyolcmilliárdot fizet az államkasszába az atomerőmű

Több mint nyolcmilliárd forint osztalékot fizet az államkasszába az atomerőmű. Az erről szóló döntés a társaság éves rendes közgyűlésén született, ahol elfogadták a 2014. évi mérleget és eredménykimutatást. A paksi atomerőmű honlapján közzétett beszámoló szerint 8 milliárd 228 millió 922 ezer 650 forint osztalék kifizetéséről született döntés, amit 2015. augusztus 15-én fizet be az államkasszába a paksi atomerőmű.
Mint arról korábban hírt adtunk a paksi atomerőmű által megtermelt villamos energia mennyisége magasabb volt 2014-ben az előző évinél, árbevétele viszont 6,8 százalékkal elmaradt attól a rezsicsökkentés okán érvényesített árcsökkentés miatt. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. az elmúlt évre vonatkozóan 172,9 milliárd forint árbevételt könyvelhetett el.

A cég közgyűlése a pénzügyi mérlegen kívül megtárgyalta és jóváhagyta a 2015. évi üzlet- és fejlesztéspolitikát, illetve „alapvető, az üzlet- és fejlesztéspolitikához kapcsolódó elvárásként fogalmazta meg az atomerőmű nukleáris biztonságára vonatkozó követelmények maradéktalan betartását és az üzemidő-hosszabbítási program feladatainak végrehajtását a társaság és az Országos Atomenergia Hivatal vonatkozó előírásainak figyelembevételével.”

A közgyűlés személyi kérdésekkel is foglalkozott, ennek értelmében értelmében igazgatósági taggá választották Tóth Jánost, a távozó dr. Bársony Balázst pedig Sum János Szilárd követi a felügyelőbizottságban.

Az atomerőmű összefoglalója hangsúlyozza, hogy hazánk egyetlen atomerőműve a gazdaságos, biztonságos, környezetbarát üzemeltetés mellett kötelezte el magát: az országban a legolcsóbb áram Paksról származik, a társaság legfontosabb alapelve a biztonság, a klímaváltozás elleni küzdelem szempontjából pedig kulcsfontosságú az, hogy közel nulla szén-dioxid-kibocsátással jár a működése