Ünnepélyesen felavatták a hulladékkezelő központot

Lezárult a Paks és Térsége Hulladékgazdálkodási Rendszer projektje, a hulladékkezelő központ ünnepélyes avatását szerda délelőtt tartották. A megjelenteket Süli János, a társulási tanács elnöke köszöntötte, aki beszédében kiemelte: a rendszer jól működik és eredményes, a tervek szerint a jövőben a szerves anyagok feldolgozásával tovább csökkentik a lerakóra kerülő hulladékmennyiséget.

A központot üzemeltető Paksi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint a rendszer fenntartható és stabil, a minél olcsóbb és hatékonyabb működtetés a cél az indulás óta. Ezt segítik a projekt részeként vásárolt gépek, járművek és berendezések, amelyeket az üzemeltetési tapasztalatok alapján választottak ki – mondta dr. Sárosi József, aki hozzátette: a költségeket tovább csökkenti, hogy a szelektív hulladék aránya is folyamatosan javul.

Ehhez a lakosság felelősségteljes, környezettudatos gondolkodása elengedhetetlen, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a társult településeken élők értik a szelektív gyűjtés fontosságát.

A hulladékkezelő központ ünnepélyes avatásán a vendégek végigjárták a létesítményt, tájékozódtak a működés tapasztalatairól. A projekt hivatalosan június 30-án zárul.