Gyermekparadicsomot varázsoltak a kicsiknek

Igazi kavalkáddal, valóságos gyermekparadicsommal várták a legkisebbeket az idei gyereknapon: szombaton a kulturális központ melletti téren a városi, vasárnap pedig az Erzsébet Nagy Szálloda rendezvényén kapcsolódhattak ki a családok. A városi gyereknapon ott volt a Fortuna rádió mobil stúdiója, sok érdekességet kínált a népi játszótér, volt katasztrófavédelmi-, kutyásterápia- és fizikai kísérletek bemutatója. Utóbbi gazdái az Energetikai Szakközépiskola fizika szakkörösei voltak, akik látványos, érdekes kísérleteikkel nagy sikert arattak a látogatók körében.

Az említetteken túl arcfestésre és hennafestésre is volt lehetőség, megnyitották a kisiskolás gyermekszínházbérlet rajzpályázatának kiállítását, az előző délutánon pedig a Bogyó és Babóca bábkiállítást. A szervezők az idősebbekre is gondoltak a program megszervezésekor, őket várták este ingyenes rock and roll tanulásra, majd jampec partira a Duna Party Táncklubbal.

Az Erzsébet Nagy Szállodánál hasonló választék fogadta a családokat: az ugrálóvár és a kutyaterápiás bemutató mellett az igazi sztár az alpintechnika pálya volt, ahol bármelyik apróság kipróbálhatta, milyen falmászónak vagy magasból mentőnek lenni.