Nem vette át az önkormányzat a Bercsényi utcát

Bár a kivitelező a mai nappal készre jelentette, meghiúsult a Bercsényi utca műszaki átadás-átvétele. A városvezetés türelmet kér az utca lakóitól, de jelen állás szerint az utca még nem használható rendeltetésszerűen.

Az út felújítására közbeszerzési eljárás során kiválasztott Baranya Aszfalt Kft. június 25-re készre jelentette a Bercsényi utcai beruházást, ezért reggel elkezdődött a műszaki átadás-átvétel. Mivel a jegyzőkönyvbe kerülő hibajegyzék egyre nőtt, a bejárás végén úgy döntött az önkormányzat, hogy meghiúsultnak minősíti az átvételi eljárást.

– Az önkormányzat kezében vannak olyan eszközök, melyekkel elérheti, hogy az utca rendben legyen. Szerepelnek olyan garanciák a szerződésben, melyek anyagi fedezetet jelentenek a hibák kijavítására – tájékoztatott Bagdy László, a körzet képviselője. A tanácsnok azt is elmondta, hogy az utca rendjének mielőbbi helyreállításáért a járda és a kapubejárók megépítésére a Microcenter Kft.-vel kötött szerződést az önkormányzat, kivéve a feladatot a Baranya Aszfalt Kft-vel kötött szerződésből. A Kishegyi és a Nádor utca közötti szakaszon még idén térkövezett felületek készülnek kárpótlásul a nyolc hónapos csúszásért és a beruházás alatti kellemetlenségekért, jövőre pedig a Pollack Mihály utca felőli oldalon térköveznek. E munkálatok a tervek szerint napokon belül elkezdődnek.

A körzet képviselője további türelmet kér a Bercsényi utca lakóitól, hozzátéve: Pakson még ilyen problémás útfelújítás nem volt, a városvezetés levonva a tanulságokat ezentúl még gondosabban meg fogja válogatni, hogy kinek ad munkát a városban. A most meghiúsult műszaki átadást néhány napon belül ismét kezdeményezheti a kivitelező, akkor ismét elkezdődik a beruházást befejező eljárás. A Bercsényi utca felújítására négy hónapos határidővel kötött hetvenmillió forintos szerződést az önkormányzat még 2014 júniusában.