Megkezdődnek a nagykoncertek a Gastroblueson

Már sorakoznak a sátrak az ESZI sportcsarnoka környékén, ami hosszú évek óta jelzi a Gastroblues Fesztivál kezdését. Az ország bluesrajongói ilyenkor Paksot veszik célba, hogy hazánk legrégebben és folyamatosan megrendezésre kerülő bluesfesztiválját ezúttal se hagyják ki. Idén is különleges csemegékkel várják a szervezők július 3-5. között a látogatókat. A klubkoncertek után ma már megkezdődnek a nagyszínpad műsorai is, a terepet ebben az évben a nők fogják uralni: napjaink egyik legelismertebb, aktuális sztárja Beth Hart vasárnap lép fel az ESZI sportcsarnokban, Finnországból Ina Forsman, Svájcból Bettina Schelker érkezik, a hazai dívákat többek között Keresztes Ildikó, Pleszkán Écska, Tóth Vera és Garda Zsuzsa képviseli.

Mások mellett fellép még a fesztiválon a Varga János Project, Tátrai Tibor, a fiatal győri bugi-vugi zongorista Dániel Balázs és Éles Gábor, a Póka Egon Experience és a kőbányai blueskirály, Deák Bill Gyula is.

Az immár hagyományosan baráti, családi jellegű fesztivál a jól megszokott mederben zajlik, a koncertek mellett borbarát találkozó, vasárnapi főzőverseny, valamint a kuriózumnak számító templomi hangverseny is lesz.