Kiemelt jelentőségűek a bővítéssel kapcsolatos hatósági ügyek

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartására irányuló és a vele kapcsolatos beruházásokkal összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket, írta meg a Magyar Távirati Iroda. Az erről szóló kormányrendelet csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben. A kormányrendelet szerint az eljárás megindítása előtt benyújtott kérelemre a szakhatóság – a hatóság határozatának meghozataláig felhasználható – előzetes szakhatósági állásfoglalást ad ki.

A kormányrendelet meghatározza a vonatkozó közigazgatási hatósági eljárásokban az ügyintézési határidőket. A közigazgatási hatósági ügyekben hozott döntés fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható. A rendelet a kihirdetését követő nyolcadik napon lép hatályba. Rendelkezéseit a rendelet hatályba lépésekor folyamatban lévő közigazgatási hatósági ügyekben is alkalmazni kell.

A beruházással összefüggésben kiemelt jelentőségűvé nyilvánított hatósági eljárások listáját a kormányrendelet melléklete tartalmazza, írta meg az MTI.