Nem ijedtek meg az esőtől az Atomfutás résztvevői

Meghaladta a tavalyi részvételt az idei Atomfutás: a futóverseny résztvevőinek száma ezúttal is megugrotta az ezerkétszázat, az előnevezések mellett a helyszínen kétszázan regisztráltak. A kedvezőtlen, esős idő ellenére a kísérő rendezvények is sikerrel zajlottak, a nagysátorban, sőt, még előtte is sokan kísérték figyelemmel a programokat. A szemerkélő eső a futókat nem hátráltatta és a szervezésben sem okozott komolyabb fennakadást, ezért a nagy sikerre való tekintettel a szervezők remélik, jövőre is lesz folytatás, mondta Scheffer István, az Atomfutás főszervezője.

Fotó: Babai István/Paksi Hírnök
Fotó: Babai István/Paksi Hírnök

A kicsik idén két gyerektávon, 600 és 2000 méteren állhattak rajthoz, a felnőttek pedig 3/4-ed, félmaraton, 1/3-ad, 1/6-od és 1/12-ed maratontávon, valamint váltókban állhattak a startvonalhoz. A BrutálAtom akadályaira csak a legelszántabb nevezők vállalkoztak, akik árkon-bokron, vizesárkon küzdötték át magukat.

Az Atomfutás kísérőrendezvényeként egészségügyi szűrésekkel is várták az érdeklődőket, illetve a sportkedvelők még biciklire is pattanhattak, ugyanis a szervezők maratoni hosszúságú, háromórás spinning edzéssel készültek az érdeklődőknek. Amíg a szülők futottak vagy tekertek, a gyerekeket a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár és a Benedek Elek Óvoda tematikus kézműves programja várta.

 

Fotó: Babai István/Paksi Hírnök
Fotó: Babai István/Paksi Hírnök

Esti levezetésként a Neoton zenekar szórakoztatta a közönséget.