Vonatra szállhat Paks két múzeuma között

Vissza nem térő alkalomnak kínálkozik elvonatozni a Paksi Városi Múzeumtól és az Atomenergetikai Múzeumig. Most mindezt megteheti, még igényelhető ingyenes jegy a város és az atomerőmű múzeumának közös programjára. A Múzeumtól múzeumig elnevezésű program a város és az atomerőmű múzeumi intézményeinek hagyományteremtő rendezvénye, amely – a Múzeumok Őszi Fesztiválja tematikájához igazodva – különleges élményeket kínál az érdeklődőknek október 2-án.

A Paks Városi Múzeumban kezdődő, gyermek- és táncos programokkal tarkított rendezvény után a következő helyszín az Atomenergetikai Múzeum (AEM). A két múzeum között a látogatók vonattal utazhatnak, ami egyedi lehetőség, hiszen a személyszállítás ezen a vonalon szünetel. A menetjegyeket előzetesen a Paks Városi Múzeumban és az Atomenergetikai Múzeumban lehet igényelni, írta meg az atomerőmű honlapja.

aem-36030
Fotó: Kövi Gergő/Paksi Hírnök

A programra a városi múzeumból érkezők a Duna-part megállóban szállhatnak fel a szerelvényre. A vonat begördülése után a leszállókat az Atomenergetikai Múzeumban zenés program, étel-ital, rendhagyó tárlatvezetés és gyermekprogram várja. Az atomerőmű vállalatalapításának 40. évfordulója alkalmából az elmúlt négy évtized fotóiból készült válogatást is megtekinthetik a látogatók. Az élményekkel teli múzeumi délutánt követően a vonat várhatóan 7 óra előtt indul vissza Paksra.

A jegyek igénylésével és a programmal kapcsolatban további információ az alábbi elérhetőségeken kérhető:

  • Paks Városi Múzeum: +36-75/510-448, muzeum.titkar@paks.hu
  • Atomenergetikai Múzeum: +36-75/505-059, atommuzeum@npp.hu