Paksról tárgyalt Lázár János Brüsszelben

Az Európai Bizottság Energiaügyi Főigazgatóságának vezetőjével és az Európai Unió versenyjogi ügyekért felelős biztosával tárgyalt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a paksi atomerőmű bővítéséről Brüsszelben – közölte a Miniszterelnökség kedden az MTI-vel. Mint írták, Lázár János kedden munkalátogatáson járt Brüsszelben. Tárgyalt Dominique Ristorival, az Európai Bizottság Energiaügyi Főigazgatóságának vezetőjével, akivel áttekintették a paksi atomerőmű bővítéséhez szükséges engedélyezési eljárások menetét, és megállapították, hogy az megfelelően halad. Az egyeztetésen szó esett egyéb aktuális energetikai tárgyú kérdésekről is.

Lázár János Margrethe Vestagerrel, az Európai Unió versenyjogi ügyekért felelős biztosával a paksi atomerőmű bővítésének engedélyezési eljárásáról egyeztetett.

A Miniszterelnökség közleménye szerint a miniszter és a biztos megállapította, nincs érdemi akadály a beruházás előtt, ugyanakkor egy közösen elfogadott, pontos ütemtervre van szükség annak érdekében, hogy a beruházás megfelelően haladjon. Abban is egyetértettek, hogy közös érdek, hogy mindenben az európai uniós joggal és a versenyjogi szabályokkal összhangban, ugyanakkor minél gyorsabban lezáruljon – olvasható.