Minimálisan nőnek csak a bérlakások díjai

Mintegy húsz téma szerepelt az év utolsó rendes képviselő-testületi ülésének napirendjén. Az önkormányzati bérlakások 2016. évi lakbéreinek megállapításakor a tervezett inflációhoz közeli mértékű, 1,6 százalékos lakbéremelésről döntött a testület. Mint arra Bana János, a gazdasági bizottság elnöke felhívta a figyelmet, a paksi lakbérek továbbra is a legalacsonyabbak a környező településeken alkalmazottakhoz viszonyítva. A temetőkről szóló helyi rendeletet felülvizsgálva az a döntés született, hogy idén sem változtatnak a sírhelymegváltási díjak összegén.

A grémium véleményezte a város gazdálkodását biztosító, az átmeneti költségvetésről szóló rendeletét és döntött a hétéves gazdasági program elfogadásáról. Süli János polgármester ennek kapcsán azt mondta: a program a prioritásokat tartalmazza minden területre kiterjedően és évente felülvizsgálható a feladatokhoz alkalmazkodva.

Továbbképzésekről, létszámváltozásokról és a tárgyieszköz-ellátottságról is képet mutat a Paksi Polgármesteri Hivatal munkájáról készített beszámoló, amit a hivatal vezetője, dr. Blazsek Balázs ismertetett előterjesztőként.

A papír alapú dokumentálás csökkentése és a hatékonyságnövelés a célja egyebek mellett A CityOps néven induló városüzemeltetési támogatórendszernek. A program működtetését támogatta a testület, csakúgy mint a 60 és 80 literes hulladékgyűjtő edények ürítésének bevezetését.

Soron következő ülését 2016. február 10-én tartja a képviselő-testület.