Dél-Afrikában edz Kiszli Vanda

A téli hónapokban kevés kajak-kenust látni a hazai vizeken, sokan melegebb éghajlatra utaznak evezni. Boros Gergely és Somorácz Tamás februárban ül repülőre, Kiszli Vanda azonban már Dél-Afrikában gyűjti a kilométereket és készül a nagy kihívásra, a Dusira, jelent meg a hír az Atomerőmű Sportegyesület Facebook oldalán.

Kiszli Vanda, az ASE 22 éves kajakosa, a tavalyi győri maratoni győzelmével már kétszeres U23-as világbajnokként utazott ki január 3-án Dél-Afrikába, ahol február 22-ig marad. A fő verseny a február 18. és 20. között zajló Dusi, 120 kilométer a Msunduzi folyón. Embert próbáló szakaszok, zúgók, sziklák és meredek hegyek, amelyek megmászása – kajakkal a kézben – több mint durva feladat. Az első napon 41 kilométer a penzum, ebből 33 km evezés, 8 km futás, a második napon 42 km, ebből 39 km evezés, 3 km futás, a harmadik napon pedig 35 km, ebből 33,5 km evezés és 1,5 km futás.

Az edzések mellett versenyek is vannak, Vanda már egy surfski verseny győztesének is mondhatja magát, olvasható a bejegyzésben.