Spájz nyílik a Szent István téren

A Szent István téri Agricum új kezdeményezésként Spájz néven termelők és kreatívok vásárát szervez a termelőitermék-bolt közvetlen szomszédságában, az Erzsébet Nagy Szálloda előtti téren. Első alkalommal március 19-én 9 és 15 óra között várja a kézműves termékek iránt elkötelezett vásárlókat.  Huszonkét, főként Paks vonzáskörzetéből érkező partner érkezik az Agricum meghívására, és hozza el saját készítésű füstölt áruit, sajtjait, szörpjeit, lekvárjait és kézműves termékeit.

Kiegészítő rendezvényként ingyenes kézműves foglalkozással, a piac miliőjéhez illeszkedő játékveteményessel és textilállatokból összeállított parasztudvarral várja a kicsiket a paksi Sáfrány házaspár. Annak érdekében, hogy tovább növelje a program vonzerejét, az Erzsébet Nagy szálloda is külön attrakcióval készül: féláras napot tart a kávéház, ahol budapesti barista tanácsadásával lehet majd kávékülönlegességeket kóstolni.

Annak köszönhetően, hogy Paks Város Önkormányzata támogatja a rendezvényt, az Agricum ingyenesen tudja biztosítani a részvételt és a bérelt standok használatát a termelők számára.