Negyedik helyen zárták a dél-afrikai Dusit Kiszli Vandáék

Negyedik helyen ért célba Kiszli Vanda és Jenna Ward a Dusi maratonon, adta hírül a kajakkenusport.hu. A dél-afrikai versenyen 25 női páros indult. Mint írják, Kiszli Vanda maratoni kajakosunk a tavaly szeptemberi győri világbajnokság után kapott meghívást, egyrészt, hogy induljon a Dusin, másrészt, hogy két hónapig edzőpartnere legyen a dél-afrikaiak vb-bronzérmesének, Jenna Wardnak.

– Kemény két hónapot tudtam le, de élveztem minden egyes edzést és fantasztikus emberekkel ismerkedtem meg – így összegezte U23-as világbajnokunk a mögötte álló dél-afrikai heteket. Sok újdonságot adott számára ez a pár hét, és bízik abban, hogy az idei eredményein is meglátszik majd, hogy két hónappal korábban tudott vízre szállni, számolt be a hírportál.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, Kiszli Vanda, az ASE 22 éves kajakosa, a tavalyi győri maratoni győzelmével már kétszeres U23-as világbajnokként utazott ki január 3-án Dél-Afrikába, ahonnan ma indult haza. A fő verseny a február 19. és 21. között zajló Dusi volt, 120 kilométer a Msunduzi folyón. Embert próbáló szakaszok, zúgók, sziklák és meredek hegyek, amelyek megmászása – kajakkal a kézben – több mint durva feladat. Az első napon 41 kilométer volt a penzum, ebből 33 km evezés, 8 km futás, a második napon 42 km, ebből 39 km evezés, 3 km futás, a harmadik napon pedig 35 km, ebből 33,5 km evezés és 1,5 km futás.