Együttműködési megállapodást írt alá a polgármester a Fidesszel és a KDNP-vel

Egy olyan modern város és térség alapjait kell most leraknunk, ami később is fenntartható lesz, és a bővítés után is biztosítja az itt élők megélhetését. Ezért közösen kell dolgoznunk – hangsúlyozta Süli János polgármester azon a találkozón, ahol a Polgári Összefogás frakció felhatalmazásával együttműködési megállapodást írt alá a Fidesz és a KDNP helyi szervezeteivel.

– Nem a múlttal, hanem a jövővel kell foglalkoznunk azért, hogy a lehető legjobban használjuk ki a város előtt az atomerőmű bővítése kapcsán felmerülő lehetőségeket – hangsúlyozták a partnerek az Erzsébet Nagy Szállodában tartott találkozón. Hirt Ferenc országgyűlési képviselő, a Fidesz helyi szervezetének elnöke, Bagdy László tanácsnok, a KDNP helyi vezetője és Süli János, Paks polgármestere írta alá a háromoldalú együttműködésről szóló dokumentumot.

– A megállapodásban tisztáztunk a Fidesz és a helyi KDNP közötti viszonyt, elismertük a választáskor kialakult arányokat a képviselő-testületben, és rögzítettük egyebek mellett azt is, hogy a Polgári Összefogás frakció nem indít saját jelöltet a május 8-i helyhatósági választáson, és a fideszes Szabó Pétert támogatja – fogalmazott Süli János. Városunk polgármestere kiemelte: nem valamiféle nyomás alatt köttetett a szövetség, a város jövője érdekében állapodtak meg.

– Nyugalom és béke lesz a városban, ami igen fontos egy ilyen nagy beruházás küszöbén – erről Hirt Ferenc beszélt. Az országgyűlési képviselő azt mondta, reméli, hogy a következő tíz évben 2-300 milliárd forintból fejlődhet Paks mellett a térség mintegy 40 települése: utak, csatornák, művelődési házak épülnek majd kiszolgálva az itt élőket és az ide érkező 10 ezer embert. A források már júniusban, a központi költségvetés elfogadásakor megjelennek, szólt a jövőről.

– A keresztény polgári demokrácia mentén dolgozunk együtt, közösen. Pakson mindig kormánypárti képviselő-testület volt, a kormány támogatását mindig élveztük és a jövőben is így lesz ez – fogalmazott Bagdy László, a KDNP helyi szervezetének elnöke, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az együttműködési megállapodás nyitott, várnak mindenkit, pártokat, civileket, aki támogatni, segíteni tudják a jövőért végzett közös munkát.