Légli Ottó és Eszterbauer János volt az új borklub vendége

A Prelátus kúriában tartotta első összejövetelét az Új Borbarát Klub a Gastroblues Fesztivál csapatával közösen. A különleges borbemutatót és kiváló vacsorát a „boogie-woogie magyarországi nagykövete”, Dániel Balázs remek koncertjével is megfejelték.

Pakson rendszeresen előfordul, hogy az ország legjobb borászai „egymásnak adják a kilincset”, az viszont ritkaságszámba megy, hogy Balatonboglár és Szekszárd egy-egy meghatározó termelője egy időben egy helyszínen mutassa be legjobb borait. Az Új Borbarát Klub egy ilyen koprodukcióval indított, s egy estére hívta meg Légli Ottót és Eszterbauer Jánost. A klub egyik szervezője, Gárdai György felhívta a figyelmet arra, hogy Légli Ottót a Magyar Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnökévé választotta. Neki ezért, Eszterbauer Jánosnak pedig a siófoki Omega koncerten való vendégszerepléséhez gratulált. A szekszárdi borász ott basszusgitárosként mutatkozott be, Pakson viszont boraival: a 2015-ös Öröm Rozéval, a 2014-es Sógor Kadarkával, valamint 2012-ből egy Tüke Bikavérrel és a Tivald Cabernet Sauvignon borral.

Az 1989-ben alapított Légli-szőlőbirtok mára 33 hektárnyi szőlőültetvénnyel rendelkezik. Az itt termett szőlőkből készült kiváló borok közül néggyel a tarsolyában érkezett Paksra a birtok alapítója. Az ételeket a Dunakömlődi Halászcsárda mesterszakácsai, Krausz Mónika és Rubi Ágnes készítették, tudtuk meg Gárdai Györgytől. Azt is elmondta, hogy vendégük volt Esztergom polgármestere, Romanek Etelka, aki a leginkább „bluesértő” polgármester ma Magyarországon. A találkozón szintén részt vevő Süli János polgármesterrel a kapcsolat folytatásában állapodtak meg, aminek következő lépése egy látogatás lesz paksi részről a Duna-kanyarban fekvő városban, majd az esztergomiak viszontlátogatása következik. Romanek Etelka, aki meghívást kapott a Gastroblues Fesztivál főzőversenyének zsűrijébe, azt ígérte, hogy a város csapatot indít a versenyen.

Gárdai György arról is beszámolt, hogy harmadízben vesznek részt az Európai Blues Uniós seregszemléjén. Ezt idén Toscanában tartják, ahova kilencfős delegációval megy a paksi fesztivál. Idén is visznek zenekart, mégpedig Mojo Workings nevű formációt, amelynek Horváth János személyében paksi illetőségű gitárosa van.