Szabó Péter: a déli városkapunak méltónak kell lennie Pakshoz

Lakossági fórumon ismerteti programját Szabó Péter, a Fidesz-KDNP időközi választáson induló képviselőjelöltje. A hetes választókörzet lakosságát április 25-én 18 órától várja beszélgetésre a Szentlélek templom előtti térre, de elképzeléseit már ezt megelőzően megismerhetik a választók, hiszen azt a héten minden háztartásba eljuttatják.

Szabó Péter elmondta, hogy lakossági vélemények alapján állította össze programját, így az tükrözi az ott élők igényeit, elképzeléseit. Úgy véli, hogy az önkormányzati képviselőnek a lakossággal együtt kell meghatároznia a fejlesztési irányokat, amihez folyamatos párbeszédre van szükség.

Kiemelte, hogy a Kölesdi és Tolnai út találkozásánál Paksra beérkezők ezzel a körzettel találkoznak először, s nem mindegy, milyen kép fogadja őket. Ennek a „városkapunak” olyannak kell lennie, ami méltó Pakshoz. Ezen a területen szükség van a környezet rendezésére, ahogy a Szentlélek templomnál is, az idősebb korosztályra gondolva meg kell oldani, hogy a helyi autóbuszjárat a Kölesdi úton is megálljon, igény van egy újabb játszótérre, illetve a csapadékvíz-elvezetés komplex rendezésére a Tolnai úton. Emellett égető probléma az utak felújítása – mindezt részletesen tartalmazza a jelölt programja.