Mezősi Árpád: helyben van szükségük a romáknak a közösségi házra

Van bőven tennivaló, állapította meg a Dankó Pista és a Sólyom Károly utca találkozásánál tartott sajtótájékoztatóján Mezősi Árpád, az MSZP időközi választáson induló képviselőjelöltje. Ahogy máshol a hetes körzetben, úgy itt is megoldandó probléma a csapadékvíz-elvezetés és az utcák állapota, ugyanakkor ezen a részen nagy szükség lenne járdaépítésre és a közvilágítás fejlesztésére. Utóbbi a Dankó Pista utcában részleges, a Klapka György utcában pedig egyáltalán nincs. A komfortosabb környezethez igény lenne játszótérre és utcabútorok kihelyezésére, valamint parkosításra, amihez felajánlották segítségüket az itt élők.

A háztartási hulladék gyűjtésére csupán egy konténer áll rendelkezésre a Dankó Pista utcában, ami igen gyorsan megtelik, a szelektív hulladékgyűjtésre pedig nincs lehetőség, mondta el a képviselőjelölt. Mezősi Árpád kiemelte, hogy 2010-es választási programjában szerepelt egy roma közösségi ház létrehozása, ami ugyan létrejött, de a Kreszparkban, ő pedig úgy véli, hogy erre helyben lenne szüksége a roma közösségnek.

A jelölt hozzátette: mivel az elmúlt huszonhat évben csak az egyik oldalról volt képviselője a hetes körzetnek, most arra kéri a szavazókat, hogy adjanak esélyt a másik oldalnak.