Új Guinness-rekord elérésére készülnek

A Paksi Deák Ferenc Általános Iskola és a Paksi Bezerédj Általános Iskola is részt vesz abban a Guinness-világrekord-kísérletben, amivel a kézmosás fontosságára kívánják felhívni a figyelmet a szervezők.

A kormány által meghirdetett Semmelweis Emlékévad programsorozat részeként az Országos Tisztifőorvosi Hivatal az egy időben kézmosásoktatáson részt vevő diákok Guinness-világrekordjának megdöntését tervezi, amihez az e-Bug oktatási anyag szakmai hátterét használják fel. A program megvalósításában közreműködnek a kormányhivatalok népegészségügyi főosztályának, a járási hivatalok népegészségügyi osztályának e-Bug koordinátorai, valamint a részvevő iskolák tanulói, pedagógusai. A több helyszínen egyszerre tartott kézhigiénés oktatás Guinness-rekordját 2012. október 15-én állították fel Glasgow-ban 3039 diák részvételével. Ezt jó esélye van a magyar iskoláknak felülmúlni, mivel eddig több mint 10 ezer tanulót regisztráltak, Tolna megyében kilenc oktatási intézmény kapcsolódik be a rekordkísérletbe közel 500 diákkal.

A rekordkísérlet május 5-én lesz, amikor is több helyszínen, egy időben, egy tanóra keretében mutatják be a képzett instruktorok a kézmosás fontosságát és annak helyes technikáját, olvasható a Tolna Megyei Kormányhivatal honlapján.