Mestert és tanítványát díjazták

Az ASE Örökös Tagja elismerést Hangyási László mesteredző, az ASE Örökös Bajnoka címet pedig tanítványa, Bor Barna vehette át a sportegyesület idei közgyűlésén.

Hangyási László harminc évvel ezelőtt érkezett Paksra, a 8. danos dzsúdó mesteredző azóta sporttörténelmet írt. Két évtizede Magyarország legsikeresebb dzsúdóedzője, kezei között nevelkedett ki a sportág első és egyetlen magyar olimpiai bajnoka és mindkét eddigi világbajnoka. A szakosztály legnagyobb sikere 1992-ben született meg, amikor Kovács Antal a barcelonai olimpián aranyérmet szerzett. Hangyási László 1989 óta tölti be az ASE dzsúdó szakosztályának vezetőedzői posztját. 1993-ban mesteredzői címet kapott. Munkásságát Paks városa Pro Urbe kitüntetéssel és díszpolgári címmel is elismerte.

Bor Barna 2003-ban került a klubhoz, ifjúsági Európa-bajnoki és junior Európa-bajnoki második helyezettként érkezett Paksra. Eredményei egyre javultak, junior Európa-bajnokságot nyert, majd a junior világbajnokságon ezüstérmes lett. Háromszor nyerte meg a 23 év alattiak Európa-bajnokságát és 2008-ban sikerült a pekingi olimpiára kijutnia. Az olimpiát felnőtt Európa-bajnoki és világkupa eredmények sora követte, 2011-ben Tyumenben abszolút világbajnoki II. helyezést ért el. A londoni olimpián a hetedik helyen zárt. Bor Barna jelenleg harmadik olimpiájára készül.

A kiváló sportvezető és sportoló köszöntésén túl az elmúlt év gazdálkodásáról is szó volt a közgyűlésen és az eredményeket is áttekintették, a szakosztályi beszámolókat itt olvashatják.