Taroltak az atomerőmű tűzoltói a megyei versenyen

Pakson tartotta a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség a hivatásos és létesítményi tűzoltóságok idei megyei versenyét. Az ASE sportpályán megrendezett megméretésen 4×100 méteres váltófutás, kismotorfecskendő-szerelés és 100 méteres akadálypálya várt a csapatokra, valamint volt egyéniben is 100 méteres akadálypálya.

A Paksi Atomerőmű Létesítményi Tűzoltóságának csapata minden versenyszámot megnyert, így a vándorkupát is ismét ők vihették haza. Az egyéni feladatban az őket képviselő Szabó Tamás második lett. A Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság formációja is szépen teljesített, összetettben a harmadik helyen zártak.

Másnap, szintén az ASE sportpályán, az önkéntes tűzoltók mérték össze tudásukat, itt tizennégy egyesület huszonkilenc csapata indult. A versenyzőkre szerelési feladat és akadálypályás váltófutás várt. A gépjárműfecskendő-szerelésben a legjobbak a dunaszentgyörgyiek voltak, míg a kismotorfecskendő-szerelésben egy simontornyai formáció utasított mindenkit maga mögé. A két versenynapról további részleteket itt olvashatnak.