HD minőségben fogható a TelePaks

Immár HD minőségben fogható a TelePaks adása. A városi televízió történetének legnagyobb fejlesztése zajlik: a mai kor követelményeihez igazodva, teljesen megújult a műszaki háttér az önkormányzat beruházásában.

A TelePaks gépparkjában nemrég még a ’80-as évek kultikus személyi számítógépe, egy Commodore is szolgálatot teljesített. A televízió immár negyedszázados történetében kisebb volumenű, elengedhetetlen fejlesztések voltak ugyan, ám nem volt ritka a használatban lévő harmincéves műszaki eszköz. Egyéves tervezést követően elindulhatott a megvalósítás, amelynek nyomán teljesen megújult a műszaki felszerelés – tájékoztatott Kovács Tibor, a TelePaks ügyvezető-főszerkesztője.

A kétéves beruházás – amely során egy 115 millió forintos fejlesztés zajlik – legnagyobb üteme már megvalósult: többek között korszerű adáslebonyolítót, kamerákat helyeztek üzembe. A teljes műszaki átállást sikerült úgy lebonyolítani, hogy közben nem szünetelt a műsorszolgáltatás. A fejlesztés a világítástechnika és a stúdiódíszlet megújulásával folytatódik ebben az évben. A beruházás Paks Város Önkormányzatának finanszírozásában valósult meg.

A lényegesen jobb minőségű HD adás antennával is fogható, illetve megtalálható a Tarr Kft. digitális csomagjában. A TelePaks műsora honlapunkon is követhető a nap 24 órájában.