Újabb amerikai díj Ulbert Ferencéknek

Hollywoodi zeneszerzőversenyen nyert első díjat a Gébert–Ulbert Project és Pákai Petra közös dala. A Find My Way című szerzemény a Hollywood Songwriting Contest zeneszerzőverseny zsűrijének tetszését nyerte el. A hazai szerzők – köztük a paks-gyapai Ulbert Ferenc – alkotása az Unsigned kategóriájában kapta meg az első díjnak számító official finalists címet.

A Gébert Attila és Ulbert Ferenc által alapított zenekar évek óta együtt dolgozik Pákai Petrával számos saját szerzemény fémjelzi munkájukat. A többéves közös munka, úgy tűnik, kezd beérni: rövid időn belül két díjat is elhoztak az USA-ból. 2016 januárjában a The 32nd Mid-Atlantic Song Contest of Washington nemzetközi dalszerző versenyen a Wild Butterfly című dalukkal különdíjat nyertek, most pedig a Hollywood Songwriting Contest zeneszerzőversenyen díjazták a Find My Way című című szerzeményt. Ez – mint Ulbert Ferenc – elmondta, több éve született, az eredetijét Hesz Ádámmal írta, s azóta többször is átdolgozták. A Los Angeles-i Hollywoodban megrendezett zeneszerzőversenyre a világ minden részéről érkeztek szerzemények, a magyar szerzők által megnyert kategóriában több mint ezer nevezést regisztráltak.

A Gébert Attila és Ulbert Ferenc által alapított zenekar évek óta dolgozik együtt Pákai Petrával, számos saját szerzemény fémjelzi munkájukat. A dalok stílusuk szerint a blues, dzsessz, soul és funky stílusba sorolhatók. Attila, Petra és Ferenc szerteágazó munkát végez, a hazai zenei élet több területén ismerősen cseng a nevük a magyar népzenétől a dzsesszen át a modernebb elektropopig. Számos videóklip és lemezfelvétel során elismert hazai és külföldi művészekkel alkottak, dolgoztak együtt, saját bevallásuk szerint azonban jelenleg a Gébert-Ulbert Project és a Patché zenekar jelenti számukra a legtöbbet.