A Destiny's Dancers újabb sikere

Újabb nagy megmérettetésen van túl és újabb sikereket könyvelhet el a Destiny’s Dancers Tánccsoport. Vezetője, Bor Andrea boldogan számolt be arról, hogy kvalifikálták magukat az Európa-bajnokságra, amelyet Szlovákiában rendeztek.

A Magyar Látványtánc Szövetség Budapesten rendezte meg a kvalifikációs versenyt, amelyen az egyesület minden csoportja bemutatkozott különböző kategóriákban. Az egyik hétvégén a B kategóriás, azaz a legfeljebb két éve versenyző táncosok bizonyíthattak.

A minik pop kategóriában ezüstminősítést szereztek. A gyerek korosztály három csoportban dolgozik, közülük a 6. helyezést elért pop kategóriás, valamint a 2. helyezést elért nyílt kategóriás versenyzők kijutottak az Eb-re. A gyerek korcsoportban, pop kategóriájú tánccal induló Ottófi Fruzsina és Péter Laura alkotta páros másodikként végzett és kiemelkedően magas pontszámukkal biztosította helyét a nemzetközi versenyre utazók között – tudtuk meg Bor Andreától. – Sajnos, a hip-hop csoport, bár 3. helyezést ért el, az erős mezőny miatt még nem biztos, hogy versenyezhet a szlovákiai bajnokságon – fűzte hozzá.

A junior korosztály minden produkciója magas pontszámot ért el, ennek köszönhetően a 4. helyezést elért pop kategóriájú csoport és a bajnoki címet szerző Szinger Helga, Szebényi Sára és Frics Fanni pop trió is továbbjutott.

Az előző hétvégén az A kategóriás táncosok mutathatták meg tudásukat. Bor Andrea beszámolt róla, hogy a kvalifikáción elért nagyon magas pontszámuk miatt az eredetileg B kategóriás Várkövi Liza és Sebestyén Nikol pop duo is itt szerepelt. A lányok a rutinosabb mezőnyben is remekül teljesítettek és 3. helyezést értek el. A felnőtt pop csoport pedig 4. helyezettként végzett az országos bajnokságon. Mindkét produkció magabiztosan jutott tovább az Európa-bajnokságra, amely Szlovákiában lesz június 29. és július 3. között.