Jó tudni: itt fürdőzhet biztonságban

A forró nyári napokon mi más jelenthetne a leginkább enyhülést, mint a strandolás. Vannak, akik inkább az épített fürdőhelyeket kedvelik, míg mások a természetes szabadvizeknél hűsölnek, pancsolnak, úsznak szívesebben.

Tolna megyében változatlanul a fadd-dombori Holt-Duna-ágon, valamint Szálkán a víztározó tóban jelölt ki a Szekszárdi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya természetes fürdőhelyeket, mindegyik területen augusztus 31-ig engedélyezett a lubickolás, olvasható a Tolna Megyei Kormányhivatal honlapján.

Ezeken a fürdőhelyeknek a víz most megfelelő minőségű a fürdőzéshez, környezetükben a közegészségügyi feltételek biztosítottak. A víz minőségét a fürdési szezonban havonta ellenőrzik.

A rendszeresen fürdésre használt, de nem kijelölt fürdőhelyekről is írnak a közleményben. A Dunáról például azt, hogy a víz minősége itt nem ellenőrzött, a közegészségügyi feltételek a fürdőként való használathoz nem biztosítottak, ezért a fürdőzést nem javasolják.

A fadd-dombori holtág Fadd községi strandja korábban kijelölt fürdőhely volt. A fürdőzést itt kockázatos, míg a szekszárdi homokbányatóban fokozottan kockázatos.

A részletes tájékoztatót ide kattintva olvashatják, az ország többi természetes fürdővizére – így például a Balaton vagy a Velencei-tó strandjaira – vonatkozó vízminőségi eredmények pedig itt érhetők el, a fürdővíz menüpontban.