Badics Istvánné kapta a Deák Ferenc-díjat

Badics Istvánné vehette át ebben az esztendőben a Deák Ferenc-díjat. Az elismerést a Polgármesteri Hivatal alkalmazásában álló, kimagasló teljesítményt nyújtó köztisztviselők elismerésére alapították és 2004 óta kétévente adják át a köztisztviselők napján.

Badics Istvánné a szociális szférában három évtizede, a közigazgatásban huszonöt éve dolgozik elkötelezetten. Egészségügyi szakközépiskolát végzett, majd Szekszárdon kórházi ápolónőként kezdte szakmai pályafutását. Később Tolnán volt körzeti ápolónő, majd Pakson vezető gondozónő, aztán a Gondozási Központ vezetője. Köztisztviselői pályafutását 1991-ben a Paksi Polgármesteri Hivatal Egészségügyi és Szociális Osztályán kezdte ügyintézőként. 2000-ben általános szociális munkás diplomát szerzett. 2006 szeptember 9-én nevezték ki a szociális osztály vezetőjének. Feladatait magas színvonalon végzi, komplexen kezeli a szociálisan rászorult ügyfelek problémáit, ügyeit. Jól irányítja és összehangolja az osztály munkáját, segíti munkatársait, előkészítő tevékenységével pedig a közbiztonsági ifjúsági sport és esélyegyenlőségi bizottság, valamint a képviselő-testület munkáját. A Helyi Esélyegyenlőségi Program Fórumának elnöke. Kapcsolatot tart a város szociális, gyermekjóléti és egészségügyi intézményeivel. Badics Istvánnéra nem csak az ügyfelek és közvetlen munkatársai számíthatnak, hanem a Polgármesteri Hivatal minden dolgozója. A kitüntetett kiemelkedő munkájával hozzájárul Paks közigazgatási tevékenységének magas színvonalához, a lakosság ügyeinek professzionális intézéséhez, hangzott el a méltatásban.

Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta. Ezt a  Woody Allen idézetet tette ki a falra irodájában, mert azt tartja, hogy a problémákat a lehető leggyorsabban és a leghatékonyabban meg kell oldani, mondja a díjazott.