Műhold vezet a kincsesládához

Kincskereső játékot és rajzpályázatot is hirdet a Pákolitz István Városi Könyvtár és a Kincskereső Gyermekkönyvtár a nyári szünidőre.

Előbbi lényege, hogy GPS koordináták segítségével juthatnak el a résztvevők a kincsesládákhoz, amelyekbe a könyvtárban megtalálható könyvekből választott idézeteket tettek a szervezők, mellékelve hozzá a mű címét, szerzőjének nevét és egy rövid tartalmi leírást, ezeket az adatokat kell elküldeni a kincskereso@paks.hu e-mail címre. A műholdas navigáció segítségével megtalálható koordináták ide kattintva elérhetőek, a játék már elkezdődött és augusztus 19-ig tart. A legeredményesebb kincskeresők jutalmat kapnak.

A gyermekkönyvtár rajzpályázatának keretében 3-18 évesektől várnak rajzokat „legkedvesebb olvasmányélményem” címmel. Az alkotásokat szakmai zsűri fogja értékelni, a legjobb rajzokkal a könyvtár naptárát illusztrálják majd. A pályázattal kapcsolatban a 75/830-360-as telefonszámon, vagy a kincskereso@paks.hu címen lehet érdeklődni. A pályamunkákat szeptember 9-ig lehet beküldeni.