Három ütemben újul meg a Kinizsi utca

Három ütemben végzik el a Kinizsi utca teljes körű felújítását, amely július 25-én a bontási munkákkal kezdődik. Először a Pál utca és a Kinizsi utca 44. szám közötti szakaszon dolgoznak majd a szakemberek. Amint itt az új burkolat járható lesz, a 44. szám és a Mező utca közötti részt zárják le a forgalom elől. Ha itt is közlekedésre alkalmas lesz az új út, átvonulnak az építők a harmadik, a Mező utca és a Fehérvári út közötti szakaszra.

Az ingatlanokat az adott ütem ideje alatt kocsival nem lehet majd megközelíteni, ám a hulladékszállítást és a mentők közlekedését folyamatosan biztosítja majd a kivitelező Vértes-Út Kft. A beruházással kapcsolatos lakossági fórumon türelmet és együttműködést kért az utcában élőktől a kivitelező, illetve az önkormányzat nevében Süli János polgármester és dr. Rujder Mária önkormányzati képviselő. Az építésvezető szinte állandóan az utcában lesz, a felmerülő egyéni problémákkal őt kereshetik, elérhetőségét a projekttáblán mindenki megtalálja, tájékoztatott Patányi Gergely, a Vértes-Út Kft. ügyvezetője.

A kivitelezést nyílt közbeszerzési eljáráson elnyerő Vértes-Út Kft. már dolgozott korábban a városban a Haladás utca felújításán. A Kinizsi utcára állami támogatást is kapott a város, a kivitelezés összköltsége bruttó 315 millió forint. A szerződés szerint december 15-re fejeződik be a beruházás, a kivitelező szerint a határidő tartható.

Korábban megírtuk: a 670 méter hosszú Kinizsi utca teljes körű korszerűsítése során 7000 négyzetméter új térköves burkolat épül, megtörténik az ivóvízvezetékek cseréje, csapadékcsatorna épül a nyílt árok helyett, földkábelesre építik át az elektromos és a közvilágítási hálózatot, valamint a távközlési és kábeltévé-hálózatot, és új zöldfelület készül.